» پرونده ویژه » معلمان خرید خدمات » بی‌رسانه/  تکراری که مکرر نمی‌شود؛ معلمان خرید خدمات را دریابید  
معلمان خرید خدمات - چند رسانه‌ای - روزنگار - مصاحبه

بی‌رسانه/  تکراری که مکرر نمی‌شود؛ معلمان خرید خدمات را دریابید  

فروردین 19, 1403 40116

 به گزارش تحریریه روزنگار- جامع؛ هر ساله اخبار مربوط به معلمان خریدخدمات بخش بزرگی جریان خبری آموزش و پرورش را به خود اختصاص می‌دهد. اخباری که تکرار می‌شود اما مکرر و موثر به آن پرداخته نمی‌شود.

سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ معلمان خرید خدمات را در موقعیتی در رنج‌تر از سال‌های گذشته قرار داد و عدم دریافت دستمزد ماهانه با گذشت پنج‌ماه از آشفته‌ترین وقایعی بود که بر این معلمان گذشت. عبدالخالق لکی زهی، معلم خرید خدمات اهل سیستان در گفتگو با جامع از گلایه‌ها، مطالبات و وضعیت کنونی این معلمان پس از دریافت حق‌الزحمه اندک بدون حق بیمه می‌گوید.

منهای شفافیت 

عبدالخالق لکی زهی، معلم خرید خدمات، با بیان اینکه ۱۰ سال از اجرای طرح معلم خرید خدمات گذشته است اما این طرح همچنان در بلاتکلیفی مطلق است، گفت: پنج‌ماه اول سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ علاوه بر عدم دریافت حق‌الزحمه، حق بیمه نیز برای ما در نظر گرفته نشد. آخرین تسویه حسابی که در سطح کشور با معلمان خریدخدمات انجام شد؛ مربوط به استان سیستان و بلوچستان است و به تازگی حقوق اردیبهشت ماه سال گذشته پرداخت شده ‌است. در حال حاضر دو واریزی علی‌الحساب به حساب معلمان خرید خدمات امسال واریز شده ‌است که نمی‌توان از آن با عنوان حقوق ماهیانه یاد کرد؛ هیچ‌گونه شفاف‌سازی در مورد حقوق معلمان خرید خدمات وجود ندارد.

عملکردی به دور از عدالت

 لکی زهی که گلایه‌مند از نادیده گرفتن معلمان خرید خدمات توسط آموزش و پرورش بود، ادامه داد: معلمان خریدخدمات در شرایطی به کمک آموزش و پرورش آمدند که با کمبود شدید نیروی انسانی و معلم دست و پنجه نرم می‌کرد. معلمانی که می‌دانستند ممکن است حقوق آن‌ها ماهیانه پرداخت نشود، برای پوشش کلاس‌‌های فاقد معلم در دو نوبت آموزشی در کلاس درس حاضر شدند. این معلمان در شرایطی با آموزش و پرورش همکاری کردند که آموزش و پرورش در استان سیستان و بلوچستان باکمبود ۱۵ هزار نفری نیروی انسانی مواجه بود. از چهار هزار معلم خرید خدمات این استان سه هزار نفر از آن‌ها کلاس‌‌‌های درس در دو نوبت برداشتند و ۶ هزار کلاس درس خالی از معلم را پوشش دادند. معلمانی که دیده نمی‌شوند و صدایشان شنیده نمی‌‌‌شود. عملکرد آموزش و پرورش نیز در این سال‌ها خیلی ضعیف و به دور از عدالت بوده است.

موسسان بخش خصوصی معلمان خرید خدمات؛ پاسخگو نیستند!

معلم خرید خدمات اهل سیستان، با گلایه از موسسان بخش خصوصی، گفت: روال جذب معلمان خرید خدمات با واسطه یک موسس انجام می‌شود و این موسس بخش خصوصی قراردادی با آموزش و پرورش منعقد می‌کند و تنها معلمان مدارس را تامین می‌کند، صفر تا صد تمام زحمات مدرسه بر دوش معلمان خرید خدمات است اما سود آن عاید موسس می‌‌‌‌شود. موسس صرفا حقوقی را که آموزش و پرورش به معلمان تخصیص می‌دهد را به حساب معلم‌ها انتقال می‌دهد و در مقابل سود خود را برمی‌دارد و هیچ‌گونه پاسخگویی در برابر مطالبات معلمان خرید خدمات ندارد. یکی از بهانه‌هایی که دولت‌ها در برابر استخدام معلمان خرید خدمات ایراد می‌کنند این است که تبدیل وضعیت معلمان خرید خدمات بار مالی دارد اما با همان سودی که آموزش و پرورش به موسسان پرداخت می‌کند در استان‌های محرومی چون سیستان و بلوچستان، کرمان، خوزستان و… می‌توان ده‌ها مدرسه ساخت.

جوابی نداریم!

عبدالخالق لکی زهی، معلم خرید خدمات سیستانی در پایان با اشاره به اینکه معلمان خرید خدمات آموزشی بارها از طریق فرمانداری‌ها، استانداری‌ها، ائمه جمعه، خبرگزاری‌ها، نهاد ریاست جمهوری، بیت رهبری و سازمان امور استخدامی و… پیگیری‌های زیادی انجام داده‌اند اما هیچ جوابی از هیچ نهاد، ارگان و رسانه‌ای دریافت نکردند، افزود: معلمان خرید خدمات هویت معلمی ندارند و هیچ مدرکی که ثابت کند در حال آموزش و ارائه خدمت به فرزندان این سرزمین هستند، ندارند. در استان سیستان و بلوچستان ۱۷۲ هزار دانش آموز تحت پوشش طرح خرید خدمات هستند و تنها مزیت طرح خرید خدمات، جذب نیروهای بومی در هر منطقه است. استان سیستان و بلوچستان همواره با کمبود نیروی انسانی مواجه بوده است و استفاده از ظرفیت‌های بومی، می‌تواند به آموزش و پرورش در بحران کمبود معلم در این منطقه کمک کند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 4.00

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×