مسئله «عدالت» به عنوان یک امر عمومی نیازمند عدالتپژوهی جدی است
دکتر حسین سرآبادانی، عدالتپژوه مرکز رشد دانشگاه امام صادق در دوره آموزشی «بینصیب» با بیان اینکه عدالت اجتماعی، یک ارزش انقلابی و مکتبی در انقلاب اسلامی است، گفت: رهبر انقلاب در دیدار ٢٧ اردیبھشت سال ١٣٩٧ با عدالتپژوھان از مسئله «عدالت اجتماعی» به عنوان یک نقطه عطف یاد کردند. در کنار درک اهمیت مسئله عدالت در کشور، دو چالش جدی در زمینه عدالتپژوهی و مطالعه عدالت وجود دارد؛ یکی چالش «هویت» است و دیگری این است که مسئله عدالت در سطح باقی مانده است و مطالعات در این حوزه رشدی نمیکنند. همچنین میتوان به این موضوع اشاره کرد که نقشه علمی این حوزه نیز نامتوازن است و سرمایه انسانی ما نیز در حوزه عدالتپژوهی ناکافی است.
مسئله «عدالت» به عنوان یک امر عمومی و اجتماعی در جامعه ما درک شده است؛ اما بحث در مورد عدالت به سادگی که از آن سخن گفته میشود، نیست. در حوزه عدالت اجتماعی با گستره وسیعی از تنوعها رو بهرو هستیم، بنابراین لازم است در این عرصه بهصورت جدی تناقضها، تضادها و… مورد بررسی قرار گیرد.
ما باید در حوزه عدالت در میان دوگانگیهای موجود در نظام سرمایهداری و مدرن، تکلیف و خطمشی خود را مشخص کنیم. نیازمند ترسیم صورتبندی جدیدی از عدالت در انقلاب اسلامی هستیم که صرفا عدالت را در برابری فرصتها و تلاش فردی، خلاصه نکند؛ شایسته است که به مطالعات در حوزه عدالت توجه ویژه شود که تامین و تربیت نیروی انسانی عدالتپژوه یکی از لوازم آن است.