» روزنگار » عطیه وحیدمنش: وضعیت: قرمز!/ نتایج فاجعه‌بار میانگین امتحانات نهایی
روزنگار - یادداشت

عطیه وحیدمنش: وضعیت: قرمز!/ نتایج فاجعه‌بار میانگین امتحانات نهایی

مرداد 18, 1403 110117

تحریریه روزنگار- جامع، عطیه وحیدمنش، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در یک گزارش تحقیقی از نتایج امتحانات نهایی نوشت:

تحلیل نتایج امتحانات نهایی نشان می‌دهد که نمرات دانش آموزان در فاصله زمانی سال‌های ۹۸ تا ۱۴۰۲ همواره افت چشمگیری داشته‌است؛ میانگین نمرات دانش آموزان در رشته علوم انسانی در خردادماه ۱۴۰۲ حدود ۸.۷۵ بوده‌است. افت نمرات دانش آموزان در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ موضوعی است که نگرانی‌هایی را پیرامون مسئله امتحانات نهایی ایجاد کرده‌است.

نتایج آزمون‌های نهایی از خرداد ۱۳۹۸ تا خرداد ۱۴۰۲ افت چشمگیری داشته است و با توجه به نتایج اولیه این افت معدل در خرداد ۱۴۰۳ نیز تکرار می‌شود.

سقوط آزاد!

طبق آمار بدست آمده در آزمون‌هایی نهایی خرداد ۱۴۰۲ تنها یک دانش آموز موفق به کسب معدل ۲۰ شده‌ بود و در مجموع ما شاهد افت نمرات دانش‌آموزان بودیم تا جایی که میانگین نمرات در خرداد ۱۴۰۱ در شاخه نظری ۱۱.۶۲ بود و در خرداد ۱۴۰۲ به ۱۰.۰۲ رسید. همچنین در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۹ بهترین استان‌ها در کسب بالاترین میانگین معدل در آزمون‌های نهایی استان‌های خراسان جنوبی، یزد و اصفهان بوده‌اند که البته با اینکه بالاترین استان‌ها بوده‌اند اما باز میانگین معدل عدد قابل قبولی نبوده است. مثلا در خراسان جنوبی میانگین نمره دیپلم دانش آموزان ۱۴.۴۳ بوده‌ است. در استان‌هایی چون خوزستان، آذربایجان غربی و سیستان‌و‌بلوچستان میانگین معدل دانش آموزان دوازدهم نیز به میانگین معدل ۱۱ رسیده بود. این میانگین نشان می‌دهد که تعداد زیادی از دانش آموزان معدل‌های زیر ۱۰ داشتند.

نتایج آزمون‌های نهایی از خرداد ۱۳۹۸ تا خرداد ۱۴۰۲ افت چشمگیری داشته است و با توجه به نتایج اولیه این افت معدل در خرداد ۱۴۰۳ نیز تکرار می‌شود.

زنگ هشدار در مناطق محروم

میانگین معدل امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ در استان‌های هرمزگان، کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان و آذربایجان غربی بین ۸ تا ۹ بود. همچنین استان‌های خراسان شمالی، گلستان، اردبیل، کردستان، لرستان، کرمانشاه، فارس، گیلان، بوشهر و چهارمحال و بختیاری نیز معدل بین ۹ تا ۱۰ را ثبت کرده‌اند. استانی مانند خراسان جنوبی که معدل دانش آموزان در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۴.۵ بوده است در سال ۱۴۰۲ به ۱۱.۸ کاهش پیدا کرده و در بسیاری از استان‌ها میانگین معدل به زیر ۱۰ نیز رسیده است. با این آمار در مجموع ۱۷ استان کشور با میانگین معدل هشت تا ۱۰ در وضعیت قرمز هستند.

برآیند کلی آمار خبر از آن دارد که تعداد زیادی از دانش‌آموزان، متوسطه دوم را به پایان نمی‌رسانند و این بدان معناست که ۲۰ درصد از دانش‌آموزان نمی‌توانند مدرک دیپلم را کسب کنند. حال باید دید این آمار آیا در خرداد ۱۴۰۳ نیز تکرار خواهد شد؟ آیا بازهم باید شاهد افت نسبی نمرات دانش‌آموزان باشیم؟

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 3.17

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×