» روزنگار » ما می‌توانیم/ روایت خواستن‌ها و توانستن‌ها
روزنگار - یادداشت

ما می‌توانیم/ روایت خواستن‌ها و توانستن‌ها

مرداد 6, 1403 110139

تحریریه روزنگار- جامع:

زینب کاویان تلوری مدیر هنرستان کاردانش «پروین اعتصامی» و هنرستان فنی‌وحرفه‌ای «مائده» بندرگز از شهرستان‌های استان گلستان با حضور در دوره ملی رهداد گفت:

دانش‌‌آموزان در ابتدای ورود من به هنرستان مائده در پایین‌ترین سطح دغدغه بودند و ما بر آن شدیم تا کارآفرینی در مدرسه را به عنوان نقطه شروع خود در مدرسه انتخاب کنیم. در منطقه بندرگز از یک سرمایه بزرگ غفلت شده بود و آن منابع انسانی بود. در شروع کار مدرسه در در رشته‌های خیاطی، کامپیوتر، معماری و مدیریت و… در ابتدایی‌ترین سطح قرار داشت و تنها چیزی که به راحتی در دسترس ما بود، منابع انسانی بود که شامل هنرآموزان و دانش‌آموزان می‌شد.

«آینده از آن‌ِ ماست». شعار ما از اینجا شروع شد. ما آینده را می‌خواهیم در هنرستان مائده بسازیم و برای آن کلمه کارآفرینی را انتخاب کردیم.چیزی که ما با آن شروع کردیم چرایی و حل مسئله بود به معنای آنکه ما مسئله‌ها را ببینیم و در جستجوی راه‌حل برای حل مسئله باشیم.

ما باور نداشتیم که بتوانیم به نتیجه برسیم و این باوری بود که باید تغییر می‌کرد. انتخاب ما در هنرستان کلید واژه کارآفرینی بود. و ما در این مسیر باید به دانش، جسارت و تجارت دانش‌آموزان توجه کنیم.

در کارآفرینی بزرگترین چالش ما حل مسئله‌ است. ما روی این مسئله کار کردیم که در بندرگز چه چیزی نیاز داریم که دانش آموزان ما را به خلق ثروت و فرصت‌های مختلف نزدیک کند. جریان توجه در هنرستان ما به سمت صنایع غذایی و حل مشکل صنایع غذایی در شهرستان بود‌. بنابراین چرخه‌ای بین رشته‌های فنی وحرفه‌ای و کار و دانش شکل گرفت به نحوی که بتواند مسئله ما را در بندرگز حل کند.

در هنرستان فرایند آموزش به این شکل است که دانش آموزان تیم‌سازی و کارگروهی را یاد می‌گیرند. کار گروهی اینجا اولویت است. ما در هنرستان خود فرایند چندساله را تا جایی پیش بردیم که واژه «نمی‌توانیم» در بندرگز معنا نداشته باشد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 2.50

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×