کاهش ساعت آموزشی دانشآموزان روستایی متوسطه اول!/ کلنگ دبیرستان چندپایه در استان کهگلویهوبویراحمد زده شد
تحریریه روزنگار- جامع:
«مدارس مقطع متوسطه اول که تعداد دانش آموزان هر پایه زیر ۹ نفر باشند، طبق بخشنامه توسعه سنواتی و ضوابط کلاسبندی ۱۴۰۳/۱۴۰۴ ترکیب پایه (چند پایه) میشوند.» این بخشنامهای است که در یک هفته گذشته به مدیران مناطق روستایی، مرزی و… در دوره متوسطه اول، ابلاغ شده است. این بخشنامه ضمن تجمیع کلاسهای سه پایه متوسطه اول از کاهش ساعت آموزشی، دانشآموزان روستایی نیز خبر میدهد.
مدیر یکی از مناطق روستایی شهرستان دهدشت در گفتگو با تحریریه جامع با گلایه از کاهش ساعات آموزشی دانشآموزان روستایی، میگوید: درسی مهم مانند ریاضی که بر اساس تقویم آموزشی برای هر سه پایه متوسطه اول، ۴ ساعت آموزشی است بر اساس این بخشنامه این ۴ ساعت میان سهپایه هفتم، هشتم و نهم تقسیم میشود. این مدیر مدرسه با اشاره به اینکه درسی مانند مطالعات اجتماعی ساعت آموزشی از 9 ساعت به ۶ ساعت کاهشیافته است. این دانشآموزان بهصرف اینکه دانشآموزان روستایی هستند، آموزش کمتری میبینند و این یک بیعدالتی در حق دانشآموزان روستایی است.
در بررسی منابع لایه بازی که به تحریریه جامع ارسال شده است، یکی از دشلایل اصلی تجمیع کلاسهای درس با میانگین پایین تعداد دانشآموزان، عدم کلاسبندی زیر ۱۰ نفر در سامانه سیدا است و سامانه نمیتواند برای این تعداد دانشآموز معلم تعریف کند و بنابراین نمیتوان برای معلم مربوطه ابلاغ صادر کرد.
ایده کاهش ساعات آموزشی و تجمیع دوره مهم متوسطه در مناطق محروم و روستایی بر پایه ناتوانی سامانه وزارت آموزشوپرورش (سیدا) در کلاسبندی دانشآموزان مناطق روستایی به معنای است که این وزارتخانه همچنان برای مدارس مناطق محروم خود ایده محوری ندارد و تسلیم یک خلأ خود در حوزه فناوری اطلاعات (IT)میشود و نابرابری آموزشی را به دانشآموزان مناطق روستایی خود تقدیم میکند